У дома Филм Сериали Най-популярният телевизионен сериал в света, списък с най-добрите чуждестранни телевизионни сериали

Най-популярният телевизионен сериал в света, списък с най-добрите чуждестранни телевизионни сериали

Доброто шоу може не само да забавлява зрителя, но и да осигури храна за ума. Фантастичните сериали изпращат фантазия към полет, романтичните пробуждат най-добрите чувства в душата, а драматичните повдигат неотложни социални, политически и други проблеми.

Представяме ви най-популярният сериал, който получи най-високите оценки на зрителите както на руския ресурс Kinopoisk, така и на чуждестранния IMDb.

25. Болница Knickerbocker (2014-2015)

Болница KnickerbockerЖанр: драма
Страна: САЩ
Търсене на филми: 8.40
IMDb: 8.50

Списъкът с всички чуждестранни телевизионни сериали от нашия рейтинг е открит от историческа медицинска драма с участието на служители на измислената болница Knickerbocker. Поредицата се развива в началото на 20-ти век и показва живота на медицинско заведение в Ню Йорк на фона на лоши условия на живот, неистова корупция и религиозни и социални ценности от онова време.

24. Boardwalk Empire (2010-2014)

Boardwalk EmpireЖанр: криминална драма
Страна: САЩ
Търсене на филми: 8.10
IMDb: 8.60

През 20-те години на ХХ век Америка приема „сух закон“ - забрана за транспортиране, продажба и производство на алкохол. Гангстерите веднага се възползваха от това и броят на бутлегерите - тайните продавачи на алкохол започнаха да растат скокообразно. Boardwalk Empire е историята на буутлегера Енох Томпсън, който изгражда престъпния си бизнес в лицето на ожесточена мафиотска конкуренция.

23. Westworld (2016 - до момента)

Светът на дивия западЖанр: фантастичен уестърн, детектив
Страна: САЩ
Търсене на филми: 8.14
IMDb: 8.90

Животът е труден за андроидите във футуристичния увеселителен парк "Светът на Дивия Запад". Всеки посетител на парка може да се потопи в реалностите на определен исторически период и да живее живота на смел каубой, дръзки престъпник или безстрашен шериф. И андроидите, въпреки че са задължителни участници в това грандиозно представление, не могат да навредят на човек. Ако човек убие интелигентна машина, паметта ще бъде изтрита от последната и отново „пусната на сцената“. Ето само някои от живите играчки започват да запомнят нещо. И техните умове са в състояние да надхвърлят границите, определени от софтуера.

22. Викинги (2013 - до момента)

ВикингиЖанр: приключение, исторически трилър
Страна: Канада, Ирландия
Търсене на филми: 8.26
IMDb: 8.60

Викингите често се изобразяват като някакви примитивни древни главорези. Сериалът се опитва да разбие този стереотип, като показва невероятно съчувствие към главния герой - легендарния Рагнар Лотброк. Той разказва на публиката история от гледна точка на този известен крал, който дойде на власт благодарение на мотивацията си да измести границите на развитите територии.

21. Досиетата Х (1993 - до момента)

Тайни материалиЖанр: фентъзи, детектив, драма
Страна: Канада
Търсене на филми: 8.23
IMDb: 8.70

Когато серията X Files за пръв път излезе на екрана, тя веднага стана супер популярна. "Химията" между главните герои Фокс Мълдър и Дана Скъли, техните нестандартни разследвания, свързани с най-странните и необясними престъпления от гледна точка на науката и саундтрака, който се запомня от първата минута - това не е пълен списък на успешните компоненти на франчайза. Всеки епизод приближаваше зрителя до разбирането на истината, която е „някъде наблизо“. И все още го сближава, защото през януари 2018 г. се състоя премиерата на сезон 11, състоящ се от 10 епизода. Това ще бъде последното за Джилиан Андерсън, тя никога няма да се върне в Досиетата Х.

20. Спартак: Кръв и пясък (2010-2013)

Спартак: Кръв и пясъкЖанр: исторически трилър, драма
Страна: САЩ
Търсене на филми: 8.26
IMDb: 8.60

Шампионският гладиатор Спартак ще замени заради умението си за фехтовка. Той се научи да се ориентира в мътните води на древното римско общество, където сексът и виното се предлагат еднакво често, а измамата и политиката винаги вървят ръка за ръка. Новият му собственик, Лентул Батиат и съпругата на собственика Лукреций, виждат Спартак като билет за света на богатството и благородството. Докато известният гладиатор има само една цел - да остане жив достатъчно дълго, за да се събере отново с любимата си съпруга Сура.

В началото Анди Уитфийлд играе ролята на Спартак. Той обаче е диагностициран с рак и след смъртта на актьора на снимачната площадка на "Кръв и пясък" е заменен от Лиъм Макинтайър.

19. Doctor Who (2005 - до момента)

Доктор КойЖанр: научна фантастика
Страна: Великобритания
Търсене на филми: 8.73
IMDb: 8.70

Новият сезон на един от най-дългите телевизионни сериали за всички времена предизвика ожесточен дебат сред феновете. И всичко това, защото новият, 13-ти лекар, който стана жена - актрисата Джоди Уитакър. Досега ролята на хуманоида извънземно, спасявайки Земята от безброй злодеи, са били само мъже.

Непредсказуеми действия, гениални стратегии и постоянни пътувания на Доктор Кой във времето и пространството в продължение на много години не позволяват на публиката да скучае. От сезон на сезон главният герой се променя както външно, така и като характер, внасяйки елемент на новост в разказа. И всеки актьор го кара да се влюби в своя Доктор.

18. Peaky Blinders (2013 - до момента)

Върхови щориЖанр: драма, престъпление
Страна: Великобритания
Търсене на филми: 8.43
IMDb: 8.80

Втората, но не и последната криминална драма в списъка на най-популярните чужди телевизионни сериали. В центъра на сюжета е бруталната и дръзка банда Шелби, която търгуваше по мрачните сиви улици на Бирмингам през 20-те години на ХХ век. Бандитите зашивали остри остриета в върховете на шапките си, за да могат да бъдат използвани в точното време.

Този свят на известни главорези, красиви жени, алкохолно опиянение и насилие едва ли е подходящ за гледане от семейството. Възрастните обаче го обичат заради остроумния британски стил, страхотния саундтрак, динамичното действие и автентичния исторически фон.

17. Нарко (2015 - до момента)

НаркоЖанр: драма, престъпление
Страна: САЩ, Колумбия
Търсене на филми: 8.42
IMDb: 8.90

Кокаинът беше почти непознат в Съединените щати в началото на 70-те години. А към 1986 г. наркотикът е проникнал толкова дълбоко в американското общество, че първата дама се появи по телевизията, за да помоли гражданите да „просто кажат„ не “на наркотиците“. Какво се случи през този период от време? Имаше Пабло Ескобар - най-богатият престъпник в историята, чиито стотици милиони долари бяха събрани от търговията с кокаин в Америка. Сериалът "Нарко" разказва за жизнения път на Ескобар - от контрабандист до наркобос.

16. Форсмажорни обстоятелства (2011 - до момента)

Форсмажорни обстоятелстваЖанр: драма, комедия
Страна: САЩ
Търсене на филми: 8.69
IMDb: 8.60

Когато брилянтният завършил колеж Майк Рос отива на интервю в адвокатска кантора в Ню Йорк, арогантният адвокат Харви Спектър веднага го наема. Човекът може да няма юридическо образование, но има фотографска памет и остър ум, който помага за решаването на заплетени правни проблеми. Непреодолима сила е добре позната филмова формула, която съчетава два полярни противоположни героя, стремящи се към обща цел.

Сериалът показва различни житейски ситуации по достъпен и интересен начин, от които можете да излезете победител и в същото време да не опетните съвестта си. Умните диалози и стилните костюми на главните герои заслужават да бъдат отбелязани отделно.

15. Безсрамник (2011 - до момента)

БезсрамноЖанр: драма, комедия
Страна: САЩ
Търсене на филми: 8.57
IMDb: 8.70

Животът е труден за американските паразити. Трябва да се въртиш като катерица в колело, само и само да не работиш. Ето как с помощта на хитрост, арогантност и късмет живее многодетно семейство Галахър, с баща алкохолик и шест деца, с различна степен на разврат. Гледането на тези безсрамни хора понякога е забавно, понякога тъжно, но винаги интересно.

14. Декстър (2006-2013)

ДекстърЖанр: криминална драма, детектив
Страна: САЩ
Търсене на филми: 8.29
IMDb: 8.70

Може ли криминалист и сериен убиец да бъде съпричастен? Може би ако се казва Декстър Морган. В края на краищата той убива мръсниците, които смятаха, че са избягали от наказващата ръка на справедливостта.

Всеки сезон Декстър има нов враг и нова надежда - да намери верен помощник в своята кървава, но честна „работа с хора“.

13. Stranger Things (2016 - до момента)

Много странни нещаЖанр: ужас, фантазия
Страна: САЩ
Търсене на филми: 8.46
IMDb: 8.90

Мистичният сюжет на този сериал ще ви потопи в незабравимата атмосфера на хорър жанра. Историята започва през 80-те години на XX век, в малко американско градче (в което обикновено се случва най-лошото). Един от тийнейджърите, Уил, мистериозно изчезва. Най-добрите му приятели започват свое собствено разследване. Майката на Уил и местният шериф също не остават без работа. И някъде наблизо се очертава тайна и жестока организация, провеждаща тайни експерименти с хора.

12. Къща от карти (2013 - до момента)

къща от картиЖанр: драма
Страна: САЩ
Търсене на филми: 8.41
IMDb: 8.90

House of Cards ще ви отвори вратата към тъмния свят на американската голяма политика. Мръсни политически технологии, интриги, предателство и отражение на най-важните външнополитически събития - всичко това е в сюжета на един от най-известните телевизионни сериали на нашето време.

Главният герой на House of Cards е амбициозният политик Франк Ъндърууд, който помогна на Гарет Уокър да дойде на власт в замяна на поста на държавен секретар. Въпреки това, след като научи, че позицията "не блести за него" Underwood. готов да направи всичко възможно, за да уреди сметки с изневеряващия президент.

11. Абатство Даунтън (2010-2015)

Абатство ДаунтънЖанр: драма, мелодрама
Страна: Великобритания
Търсене на филми: 8.32
IMDb: 8.70

Започвайки от деня след потъването на Титаник, тази поредица ще ви потопи в драматичната история на английско аристократично семейство на фона на големи исторически събития. Графът Грантъм, който е собственик на абатството Даунтън, има три дъщери (Мери, Едит и Сибил) и голям проблем: на кого да предаде имението след смъртта му. Не желаейки да даде капитал и собственост в ръцете на голямата си дъщеря, графът решава да завещае цялото имущество на наследника на графската титла - далечен роднина, който скоро ще пристигне в Даунтън.

Интересни персонажи, всеки със своя история, характер и „жар“, добър хумор, обмислени костюми и декори, както и отлична работа на оператори и композитори позволиха на абатството Даунтън да влезе в списъка на най-популярните телевизионни сериали.

10. Fargo (2014 - до момента)

ФаргоЖанр: криминална драма, трилър
Страна: САЩ
Търсене на филми: 8.41
IMDb: 9

Социопатичният престъпник Лорн Малво пътува до малкото градче Бемиджи, Минесота. Случайното му познанство с нещастния застраховател Лестър Нигаард започва серия от жестоки убийства в града.Те ще трябва да бъдат разследвани от местните полицаи - Моли Солвърсън и Гас Гримли.

Създателите на проекта "Fargo" са вдъхновени от едноименната картина на братя Коен, издадена през 1996 година. Братята Коен са изпълнителни продуценти на сериала, въпреки че не са участвали в работата по него. Те само одобриха сценария и им позволиха да споменават имената им.

9. Черно огледало (2011 - до момента)

Черно огледалоЖанр: фентъзи, трилър
Страна: Великобритания
Търсене на филми: 8.50
IMDb: 8.90

Във високотехнологичния свят на бъдещето човечеството не очаква нищо добро. Всеки компютър, всеки смартфон или телевизор може да се превърне в черно огледало, отразяващо най-тъмните човешки пороци и страхове.

Всеки епизод на „Черното огледало“ е уникален както по отношение на моралното послание, така и по оригиналността на финала. Сериалът перфектно разкрива влиянието на масовите комуникации върху живота на съвременните хора. Това е сатира на съвременното общество с неговата жестока жажда за иновации, която може да донесе повече вреда, отколкото полза.

През март тази година стана известно, че сериалът ще бъде удължен за пети сезон. Броят на епизодите в него все още не е докладван.

8. Бягство (2005-2017)

БягствотоЖанр: екшън филм, криминален трилър, детектив
Страна: САЩ, Великобритания
Търсене на филми: 8.42
IMDb: 8.40

Тази завладяваща, динамична и интензивна драма се фокусира върху млад инженер Майкъл, който умишлено попада в един от затворите, които е проектирал. Задачата на Майкъл е да спаси фалшиво обвинения брат си Линкълн от екзекуция.

Сюжетът на „Бягство“ на места е нелогичен, но играта на Уентуърт Милър (Майкъл) и Доминик Пърсел (Линкълн) и интересни сюжетни обрати, които ви карат да очаквате следващия епизод повече от изкупление за логически недостатъци.

Много от сцените на бягството са заснети в истинска затворническа килия, където някога е седял серийният убиец Джон Уейн Гейси.

7. Как се запознах с майка ти (2005-2014)

Как се запознах с майка виЖанр: мелодрама, комедия
Страна: САЩ
Търсене на филми: 8.56
IMDb: 8.40

Тази поредица има високо ниво на непредсказуемост, което обикновено не се среща в комедиите. В центъра на сюжета е Тед, който се надява да намери голямата си любов. В това му помагат (или му пречат) приятели - Маршал, който щеше да предложи брак на приятелката си, и Барни, убеден ерген и женкар с искрящо чувство за хумор.

Как срещнах майка ти е една от онези редки комедии, която се фокусира предимно върху интересни персонажи, а не върху добри шеги. Въпреки че с тях в този ситком всичко е наред.

Отделно трябва да се отбележи отличният превод на Денис Колесников, който успя да придаде на чужд телевизионен сериал руски чар с помощта на забавни фрази („о, таралеж“ и др.).

6. Теорията за големия взрив (от 2007 г.)

Теория за Големия взривЖанр: мелодрама, комедия
Страна: САЩ
Търсене на филми: 8.58
IMDb: 8.30

Този супер дълъг комедиен сериал за гениалните физици Леонард и Шелдън и техните приятели не показва признаци на умора. Той се поддържа "на повърхността" от специфичен научен хумор и неподражаемо ексцентрично знание, обичано от всички Шелдън Купър.

Носи се слух, че Теорията за Големия взрив ще приключи в сезон 12. Всъщност, въпреки стабилната любов на публиката към ексцентричните и сладки герои, поредицата е скъпа за CBS. За един епизод телевизионният канал плаща на звездите от „Теория“ милион долара.

5. Истински детектив (2014 - до момента)

Истински детективЖанр: криминална драма, детектив
Страна: САЩ
Търсене на филми: 8.70
IMDb: 9

Всеки сезон от тази поредица представя нови герои и нов сюжет. Интересни разследвания и най-важното, харизматични главни герои правят тази детективска драма да изглежда много по-вълнуваща от непрекъснатите съдебни производства по телевизията. Но има и минус - след „Истински детектив“ всички останали телевизионни ченгета, които ловят серийни убийци, ще изглеждат като копия.

4. Д-р Хаус (2004-2012)

Д-р ХаусЖанр: драма, детектив
Страна: САЩ
Търсене на филми: 8.79
IMDb: 8.80

Много фрази от този филм за брилянтен и изключително разяждащ диагностик вече са отнети за цитати. Например фразите „всички лъжат“ или „може да е лупус ...“

Грегъри Хаус (Хю Лори) и екипът му са изправени пред едни от най-предизвикателните и объркващи медицински случаи. И този лекар изобщо не прилича на добрия лекар Айболит. Зад небръснатото лице, хамски маниери и злобни думи на Мизантроп Хаус се крие човек, който иска да донесе полза на пациентите.

Актьорските и поддържащи актьори на Хю Лори зарадваха голяма част от публиката. Също така, от предимствата на тази поредица си струва да се отбележи добрият (макар и често черен) хумор, драматичен компонент и интересни взаимоотношения на цял екип от хора - от лекари до пациенти и техни роднини. И също така, след като гледах "Домашен лекар", наистина искам да живея и да бъда здрав.

3. Шерлок (2010 - до момента)

ШерлокЖанр: криминална драма, детектив
Страна: САЩ, Великобритания
Търсене на филми: 8.88
IMDb: 9.20

Василий Ливанов несъмнено е най-добрият шерлок на всички времена. Силно активният социопатичен Холмс, изигран от Бенедикт Къмбърбач, не може да бъде отказан от елегантност и чар. На тестовете на екрана Къмбърбач толкова органично се смесва с ролята на известния детектив, че сценарият за сериала дори не е изпратен на други актьори.

Шерлок е разположен не във викторианска Англия, а в съвременния свят. А Уотсън (Мартин Фрийман), миналият Афганистан, и Холмс и цялото обкръжение на главните герои използват най-новите постижения на цивилизацията, което значително усложнява разследването. А за публиката сценаристите въведоха много неочаквани обрати в сюжета. Дори ако не харесвате чуждестранни адаптации за Шерлок Холмс, препоръчваме да гледате поне няколко епизода от тази поредица. Сигурни сме, че той ще ви плени.

Ако нищо не пречи на снимките, тогава петият сезон ще бъде пуснат по канала на Би Би Си на 1 януари 2019 г.

2. Breaking Bad (2008-2013)

В обувките на СатанатаЖанр: криминална драма, трилър
Страна: САЩ
Търсене на филми: 8.85
IMDb: 9.50

Показването на възхода на средния учител по химия като търговец на наркотици с метамфетамин е необичайна тема, дори за телевизионно предаване. Пилотният сезон започва със срещата с главния герой Уолтър Уайт (Брайън Кранстън), чийто живот е към края на белодробния рак. Той не може да си позволи необходимото лечение и като единствен човек на семейството си се чувства разочарован и безпомощен. В крайна сметка той напуска училище и напуска втората си работа в автомивка, за да се сдвои с бивш студентски "мет".

"Breaking Bad" без излишна сантименталност показва на какво е отчаян човек готов да отиде за оцеляването на семейството си. Можете да мразите или да съчувствате на неговите герои, но не можете да останете безразлични към тях.

1. Game of Thrones (2010 - до момента)

Игра на троновеЖанр: фантазия, екшън, приключение
Страна: Англия, САЩ
Търсене на филми: 9
IMDb: 9.50

Няколко години подред „Игра на тронове“ е на върха на най-популярния сериал по рейтинг. Това е изключително рядко явление във филмовия свят, защото много телевизионни сериали имат лента с по-ниско качество от сезон на сезон. И въпросът е не само в шикозни костюми и декорации, отлична актьорска игра, перфектно съчетан музикален съпровод, но и във факта, че никой от героите, обичани от публиката, не е имунизиран от смъртта.

А специалният чар на „Игра на тронове“ се дава от факта, че много от нейните герои са имали истински прототипи.

Сега, когато научната фантастика изпревари оригиналната песен на лед и огън на Джордж Р. Мартин, шумът в социалните мрежи е по-силен от всякога. Феновете се опитват да предположат как може да завърши грандиозната история за борбата за власт в Седемте кралства.

Засега едно е сигурно - последният, осми сезон на краля на най-популярния сериал в света ще излезе през 2019 година. Той ще се състои от шест епизода. Вероятно много дълга поредица.

През 2017 г. се появиха новини, че HBO планира да пусне до пет отделни списъка на Game of Thrones.Някои от тези истории няма да бъдат поставени във Вестерос. Това съобщи самият Джордж Мартин. Всеки проект ще бъде предистория и нито един от тях няма да е свързан с въстанието на Робърт Баратеон.

12 КОМЕНТАРИ

Оставете коментар

Въведете вашия коментар
Моля въведете вашето име

itop-bg.polrestrojakpus.com

Техника

Спорт

Природата