У дома Техника Как да изберем мелница и кой модел е по-добре да купя

Как да изберем мелница и кой модел е по-добре да закупите

Мелницата е незаменим инструмент, който трябва да бъде в домакинството на всеки собственик. Този ръчен инструмент се използва за обработка на метал във всякакъв дизайн - листове, пръти и др. Освен това ъглошлайфи се използват за шлайфане - достатъчно е да се използват специални приставки, за да се придаде на повърхността необходимата грапавост.

Забележка. Мелниците се използват не само за работа с метал, но и за обработка на полимерни материали. Тази гъвкавост ви позволява да извършвате различни процеси, тъй като достатъчно е да смените работните елементи (режещи прекъсвачи, шлифовъчни приставки и др.).

Коя мелница да изберете? - това е въпросът, който интересува потребителите, тъй като всеки иска да получи на разположение висококачествена и надеждна ъглошлайф, която ще продължи повече от една година. Имайте предвид, че всеки клиент разчита на своите предпочитания, опит и изисквания към инструмента.

Как да изберем мелница за домашна употреба

Как да изберем мелница за вашия домПредложените препоръки ще ви помогнат бързо да намерите инструмент, който да отговори на нуждите на потребителя:

 • Тип захранване - има акумулаторни и ъглошлайфи, които работят от мрежата. Изборът се извършва в зависимост от видовете работа, която трябва да се извърши. Например, ако се изисква обработка на метал или друг материал на места, където няма възможност за свързване към мрежата, тогава моделите с автономен източник на енергия ще бъдат оптимални.
 • Производител - предпочитание се дава на производителя, за който потребителят знае най-много информация.
 • Вземете под внимание мненията на други хора - познати, приятели, роднини. В повечето случаи те могат да предоставят информация, както се казва, „от първа ръка“ - ще дадат съвети за определен модел, особености на експлоатацията и други нюанси, тъй като те самите я имат.
 • За да се запознаете с техническите прегледи на модела, който ви интересува - в интернет има достатъчно видеоклипове, където майсторите говорят за плюсовете и минусите на мелниците. Те също ги тестват - чудесен начин да научите за техните характеристики на изпълнение. Имайте предвид, че тези тестове могат да се извършват при специално създадени условия - увеличени натоварвания, продължителност на работа, видове обработен материал и др.
 • Прочетете отзиви и коментари на специализирани форуми - строителни обекти, сайтове от общ интерес и др.

Мелнички с акумулаторна батерия - отделен тип инструмент, който изисква специален подход от потребителя. Основното правило при избора им е капацитетът на батерията и нейният тип. Колкото по-голяма е продължителността му, толкова по-добра автономност осигурява. Също така, когато избирате, трябва да вземете предвид продължителността на неговата работа при различни условия - броят на оборотите, обработеният материал.

Какви са видовете мелнички

Мрежово захранване - захранването се доставя от стандартен контакт (220V).

Мрежова мелница

Предимствата на тях включват:

 1. Променливостта на размерите и капацитета дава възможност за инсталиране на абразивни колела с различни размери.
 2. Ниска цена (в сравнение с други видове).
 3. По-малко тегло, защото няма допълнителни конструктивни елементи (батерия).
 4. Разнообразие от прикачени файлове за всяка задача.

Недостатъци на мрежовите ъглошлайфи: липса на способност за работа при липса на напрежение; ограничено движение (в зависимост от дължината на проводника), ситуацията е частично решена от наличието на носители; гарантирани неизправности при падане на напрежението (проблемът може да бъде решен чрез инсталиране на стабилизатор).

Акумулаторна - идеален за работа на открито. Дизайнерска характеристика е наличието на отделение за инсталиране на батерията.

Акумулаторна lhm

Предимства на тези модели:

 1. Възможност за работа върху обекти, където няма напрежение или има малко контакти.
 2. Проводниците не пречат, което е важно при извършване на работа под тавана.
 3. Може да се работи навсякъде.

Недостатъците включват: по-скъпи разходи в сравнение с мрежовите модели; голяма маса поради батерията; възможност за инсталиране на дискове само с малък диаметър.

Забележка. Има и бензинови - подобни на батерийните, но те имат по-голяма мощност и способност да режат камък, плочки или бетон. Не се използва често у дома, по-често се използва в строителната и производствената индустрия.

Топ-10 рейтинг на българите за дома

10. Bort BWS-1000-R

Bort BWS-1000-RИнсталирани са кръгове до 125 мм. Максималните обороти са до 11 000 в минута. Консумация на енергия - 0.9 kW. Източник на захранване - 220V мрежа. Функцията за настройка на скоростта на въртене ви позволява да извършвате работа, независимо от обработвания материал (пластмаса, метал). Тегло - 2,3 кг, което трябва да се вземе предвид (някои операции могат да бъдат проблематични за извършване на ръка).

9. LBM Интерскол 180 / 1800М

УШМ Интерскол 180 / 1800ММощност - 1,8 kW. Тип мрежово захранване (220V). Допълнителната дръжка дава възможност за повишен комфорт - тегло 3,8 кг. Броят на въртенията е 8000 об / мин. Максималният размер на диска е 180 мм. Този модел има относително голямо тегло, което прави присъствието на допълнителна помощ подходящо.

8. Ъглошлайф Makita 9565CVR

Ъглошлайф Makita 9565CVRМощност - 1,4 kW, монтирани са режещи колела до 125 мм. Има функция за настройка на честотата на въртене, 12 000 об / мин. Системата за стабилизация на скоростта осигурява плавно нарязване на всеки материал, дори и най-твърдия (има увеличение на скоростта). Този модел се захранва от обикновена 220V мрежа. Тегло - 2,2 кг. Той е търсен сред потребителите поради наличието на специални функции, които гарантират добро изпълнение на всяка задача.

7. Интерскол 150/1300

Интерскол 150/1300Захранва се от стандартна мрежа (220V), мощност на електродвигателя - 1,3 kW. Тегло - 2,9 кг, максимална скорост - 8500 об / мин. Допълнителна дръжка осигурява удобно боравене. Характеристика на този модел е възможността за инсталиране на кръгове с диаметър до 150 mm. Може да се използва за рязане на плочки, бетон и други твърди материали.

6. Акумулаторна мелница Makita DGA504Z

Акумулаторна мелница Makita DGA504ZИма батерия (18 V), тегло - 2,5 кг. Максималният размер на диска е 125 мм, скоростта на въртене е 8500 об / мин. В комплекта е включена една батерия - в комплекта не са включени допълнителни, които трябва да се вземат предвид. Това е единственият модел с батерия в този рейтинг.

5. Makita 9558HN

Makita 9558HNИма допълнителна дръжка за сигурно задържане в ръцете. Ниското му тегло (1,6 кг) го прави идеален за работа с една ръка - чудесно за стигане до най-трудните места. Диаметърът на монтираните дискове е до 125 мм. Консумация на енергия - 840 вата. Честота на въртене - 11000 об / мин. Няма функция за контрол на скоростта, която трябва да се има предвид при избора и покупката.

4. Sturm AG9012TE

Sturm AG9012TEБроят на оборотите - 10 000 в минута, мрежов тип захранване (220V). Има система за стабилизация на въртене, функция за настройка на честотата на оборотите. Тегло - 1,8 кг, диаметър на режещия диск - 125 мм. Мощност - 1,1 kW. Популярно сред потребители, които ценят перфектното съотношение цена / качество.Малкото тегло осигурява удобна работа, премахвайки умората, което е важно при работа с една ръка.

3. BOSCH GWS 9-125 S

BOSCH GWS 9-125 SЗахранва се от 220V мрежа, мощност на двигателя - 0,9 kW. Има възможност за задаване на броя обороти, честота на въртене - 11000 об / мин. Диаметърът на монтирания диск е до 125 мм. Тегло на инструмента - 1,8 кг. Потребителите го оценяват заради ергономичността и лекото си тегло, което позволява някои операции да се извършват с една ръка.

2. ЗУБЪР USHM-125-1200 EM3

ЗУБЪР USHM-125-1200 EM3Мощността е 1,2 kW, възможност за регулиране на скоростта, максималната скорост е 11000 об / мин. Мрежово захранване, какво трябва да имате предвид при избора. Размерът на инсталираните дискове е до 125 мм. Тегло - 2,4 кг. Повишената мощност ви позволява да работите с материали като плочки, стоманена армировка, метални листове с различна дебелина.

1. LBM Metabo WEV 850-125

LBM Metabo WEV 850-125Популярен инструмент за металообработка на немско производство, който успя да спечели повече от хиляда фенове по целия свят. Тип захранване - мрежа, консумация на енергия - 850 W, максимална честота на въртене на диска - 11500 об / мин. Има възможност за регулиране на скоростта, система за стабилизация на скоростта. Тегло - 1,9 кг, брой инсталирани дискове - 1, максимален размер - 125 мм. Търсенето на този модел се дължи на ниското му тегло, което позволява работа с една ръка.

Предложените шлифовъчни машини са оптималните ТОП-10, което ще ви позволи да изберете ъглошлайф, който отговаря на всички изисквания на потребителя. Този списък е съставен, като се вземат предвид всички заявки на клиентите - тегло, размери, допълнителни функции, видове ъглошлайфи и др.

Горната информация ще ви помогне как да изберете подходящата мелница, като отделите минимум време за търсене на модели. Критериите за избор на представените ъглошлайфи са заявки за търсене, рецензии, коментари и рецензии. Това ви позволява да изберете мелница, която отговаря на вашите изисквания.

Съвети за избор

Най-бързият начин да се уверите във високото качество на оборудването е да наблюдавате уебсайтовете на производителите, ресурси на трети страни, специални интернет ресурси, посветени на ревюта на строително оборудване.

Най-добрият вариант за избор би бил да поискате независимо помощ от специалисти, които вече използват модела на мелницата, който ви интересува. Те могат да предоставят съвети за поддръжка, грижи и експлоатация.

Един от най-често срещаните въпроси, освен избора на ъглошлайф, е как да изберете диск за шлифовъчна машина. Струва си да се помни, че колкото по-голям е диаметърът на кръга и неговата дебелина, толкова по-дебели са материалите и продуктите, които той може да изреже. При избора на тези консумативи, Ø на режещото колело не трябва да надвишава максималния размер за наличния модел ръчни инструменти. Например, 180 мм диск не може да бъде инсталиран на 125 мм шлифовъчна машина, което трябва да се запомни.

Предимства на нашите топ 10 ъглошлайфа

Предложените шлифовъчни машини имат следните предимства:

 • Гаранция на производителя.
 • Използването на части с оригинално качество, което гарантира дълъг експлоатационен живот.
 • Разнообразие от модели - захранвани от мрежата, акумулаторни.
 • Променливост на техническите характеристики - брой обороти в минута, допълнителни функции (регулиране на оборотите, стабилизиране на въртенето).
 • Различни производители - можете да избирате от голям брой производители (Европа, САЩ, Япония).
 • Представените модели имат достатъчен брой рецензии, коментари и високи резултати - лесно е да се провери това. Достатъчно е да отидете в YAM и да се уверите в това.
 • Изборът е направен в съответствие с анализа на заявките и покупките на потребители - най-новите данни от YMarket.

Коя мелница да изберете

Препоръчваме да изберете Metabo WEV 850-125 от този ТОП-10, тъй като ще ви позволи да работите с метал у дома, което не изисква специално оборудване. Прорязването на лист от метална или стоманена армировка не е трудно.

В случай на работа на строителни обекти, където няма електрическа мрежа или недостатъчен брой контакти за свързване на жични мелнички, идеалният модел ще бъде акумулаторната Makita DGA504Z. Тя ще ви позволи да извършвате процеси за обработка на метал или всякакъв строителен материал, осигурявайки непрекъснат строителен процес.

Имайте предвид, че продуктите, предлагани за избор, са избрани, като се вземат предвид разходите, качеството на изработката и функционалността. Всеки потребител избира такива инструменти въз основа на собствените си предпочитания, опит и работни характеристики. Бъдете сигурни - този рейтинг ще ви спести време и усилия, защото съдържа най-популярните модели ръчни инструменти за обработка на метали. Достатъчно е да се запознаете с предимствата, недостатъците и да изберете подходящия вариант, който отговаря на исканията на купувача.

Оставете коментар

Въведете вашия коментар
Моля въведете вашето име

itop-bg.polrestrojakpus.com

Техника

Спорт

Природата